Verfschenktuitje


Deze week in Goeie Zaken de uitvinding van Lidia Grieshaver. Zij ergerde zich geel en groen aan de lekkende verfpotten tijdens het schilderen. Zij kwam op het idee een schenktuit voor op een pot verf te maken en zo het lekken tegen te gaan. In samenwerking met ID-NL is de uitvinding inmiddels ondergebracht bij een licentienemer en binnenkort in de handel verkrijgbaar. Lidia is in 2002 voor haar uitvinding beloond met de ID-NL publieksprijs.


Aanleiding

Hoe dikwijls belandt de verf op die plaatsen, waar het juist niet terecht moet komen. Knoeipartijen, vieze handen, lekkende kwasten, een ieder die zelfwerkzaamheid op schildergebied tot doel voor het weekeinde verheven heeft, krijgt er vroeg of laat mee te maken. 'Verfmisbruik' is bijna niet te voorkomen, hoe netjes en accuraat je ook probeert te werken. Bovendien dragen blikken vol verfdruipers en volle randen niet bij tot het plezier, waarmee de werkzaamheden zouden moeten worden verricht. Denk alleen al aan het deksel, dat zich na een schilder-sessie vastzuigt in de rand van het blik en dat de volgende keer slechts met de grootste moeite los gemaakt kan worden.

Oplossing

De speciale, gebogen, plastic schenktuit wordt op de rand van het verfblik vastgeklemd. Daardoor kan de verf in een bak of potje overgeschonken worden zonder te morsen en blijft de blikrand schoon. Bovendien kan de kwast afgestreken worden aan de binnenkant van de schenktuit, zodat verf niet nodeloos verloren gaat en de blikrand niet vol loopt. Wanneer men een moment pauze neemt tijdens de schilderwerkzaamheden kan de kwast op de schenktuit rusten en blijft het handvat schoon. De vinding is universeel toepasbaar op verschillende formaten verfblikken.

Meer informatie:
innovatiefestival.com
id-nl.com