Recticel

Recticel is een Nederlandse organisatie gespecialiseerd in het converteren en leveren van schuimen en, zoals de 'Technical Foams' in onze naam reeds aangeeft, de lokale technische divisie van de in BelgiŽ gevestigde multinational Recticel International. Recticel International heeft wereldwijd meer dan 10.000 werknemers en is goed voor een omzet van meer dan een miljard Euro. Met een dergelijke organisatie achter ons kunnen wij de Nederlandse markt voor schuimtoepassingen een unieke service bieden door de flexibiliteit van een klein bedrijf te combineren met de technische middelen van een grote wereldwijd opererende organisatie.

Van schuim kunnen zelfs de meest ingewikkelde vormen worden gemaakt indien de kennis aanwezig is, alsmede de bereidheid om creatief te denken en de wereldwijde middelen aan te wenden om deze te fabriceren. Om dit te bereiken moet eerder in termen van 'hoe' worden gedacht in plaats van 'of' iets kan worden uitgevoerd. Juist op dit gebied onderscheidt Recticel Technical Foams zich van de traditionele schuimverwerkers in Nederland. Om de complexiteit van bijvoorbeeld een walnootdop te bereiken is een innovatieve benadering vereist. Dit kan betekenen het ontwikkelen van een nieuwe soort schuim of het ontwerpen van nieuwe machines om deze te produceren en het vereist zeker de kunst van ruim denken.

Recticel Insulation produceert isolatieplaten van polyurethaan hardschuim en van Tau-foam by Recticel. Beide schuimen kenmerken zich door een hoog isolerend vermogen waardoor met een relatief dunne dikte een hoge R-waarde gehaald wordt. Het lichte gewicht en de geringe dikte maken dat de platen gemakkelijk te verwerken zijn. De goede drukvastheid voorkomt beschadiging bij het aanbrengen van de platen en garandeert een blijvend goede beloopbaarheid bij toepassing in terrasdaken. Ons Bouwteam helpt u graag aan een grenzeloos goed isolatie-advies.

De website is bestemd voor iedereen die belang hecht aan een comfortabele woonomgeving. De Recticel-groep voert een permanente dialoog met meubelfabrikanten, designers en consumenten. Op die manier sporen we nieuwe trends en behoeften op voordat deze zich daadwerkelijk in de markt manifesteren. Recticel draagt bij tot uw dagelijks comfort met foamvullingen voor onder andere zitmeubelen. Dankzij continue research en de mogelijkheden van deze tijd zijn we in staat innovatieve foams te ontwikkelen en onze producten onophoudelijk te verfijnen.

De Recticel Groep, Europa's belangrijkste producent van polyurethaan hard- en zacht- (PU-) schuim is gevestigd in Nederland, BelgiŽ, Duitsland, Frankrijk, Engeland, ItaliŽ en Zweden. Het concern is toonaangevend in de ontwikkeling van nieuwe technologieŽn gericht op steeds groter comfort voor de gebruiker en besparing van energie. Deze innvoatiedrang leidt tot creatieve en vooral wezenlijke oplossingen voor het milieu- en energievraagstuk.
Bij Recticel werken ruim 600 medewerk(st)ers in Kesteren, Deventer, Bladel en Buren.

De Business Unit Insulation Nederland
Recticel produceert isolatieplaten van polyurethaan hardschuim en van Tau-foam. Beide schuimen kenmerken zich door een hoog isolerend vermogen waardoor met een relatief dunne dikte een hoge R-waarde gehaald kan worden. Recticel is actief in de sector Plat dak, Renovatie, Spouw, Agrarisch en Hellend dak. Belangrijke distributie kanalen zijn: de groothandel, de bouwmaterialenhandel en via dakdekkers.

Postbus 1, 4040 DA KESTEREN
Telefoon: 0488 - 48 94 00
Fax: 0488 - 48 31 87
E-mail: insulation_info@recticel.nl

De Business Unit Comfort
De unit Comfort voert een permanente dialoog met meubelfabrikanten, designers en consumenten. Op die manier sporen we nieuwe trends en behoeften op voordat deze zich daadwerkelijk in de markt manifesteren. Wij draagt bij tot uw dagelijks comfort met foamvullingen voor onder andere zitmeubelen.

Dankzij continue research en de mogelijkheden van deze tijd zijn we in staat innovatieve foams te ontwikkelen en onze producten onophoudelijk te verfijnen.

Postbus 1, 4040 DA KESTEREN
Telefoon: 0488 - 48 99 99
Fax: 0488 - 48 31 74
E-mail: comfort@recticel.nl

De Business Unit Bedding
Ubica. Al 75 jaar een begrip als het gaat om slaapcomfort. Met traditie en ambachtelijkheid hoog in het vaandel. Ubica staat, als leverancier van matrassen, boxsprings, bedbodems en diverse accessoires, voor de perfecte combinatie van kwaliteit, comfort en duurzaamheid. De producten van Ubica zijn zorgvuldig samengesteld en uitvoerig getest om aan ieders persoonlijke wens te voldoen.

De Ubica producten staan voor optimaal slaapcomfort. Dankzij de geavanceerde productie is een optimale kwaliteitsbewaking gewaarborgd. Bovendien worden zowel de grondstoffen als de eindproducten voortdurend onderworpen aan veeleisende tests. De producten van Ubica voldoen daardoor aan de steeds strengere en hogere kwaliteitsnormen. Het ISO-9001:2000 kwaliteitscertificaat staat dan ook garant voor optimale kwaliteit en de zekerheid van optimaal slaapcomfort.

Ubica Slaapcomfort
Paderbornstraat 2
Postbus 30
7400 AA DeventerTel. +31 (0)570 -679300
Tel. Verkoop +31 (0)570 -679310
Fax + 31 (0)570 -679399
E-mail: info@ubica.nl

De Business Unit Technical Foams
Wij zijn een Nederlandse organisatie gespecialiseerd in het converteren en leveren van schuimen en, zoals de 'Technical Foams' in onze naam reeds aangeeft, de lokale technische divisie van de in BelgiŽ gevestigde multinational Recticel International. Recticel International heeft wereldwijd meer dan 10.000 werknemers en is goed voor een omzet van meer dan een miljard Euro. Met een dergelijke organisatie achter ons kunnen wij de Nederlandse markt voor schuimtoepassingen een unieke service bieden door de flexibiliteit van een klein bedrijf te combineren met de technische middelen van een grote wereldwijd opererende organisatie.

Postbus 726
4116 ZJ Buren
Schuilheuvelstraat 1
4116 GA Buren
Telefoon 0344-579777
Telefax 0344-579745
E-mail: technicalfoams@recticel.nl
Meer informatie: www.recticel.nl