KompanKOMPAN is 's werelds grootste fabrikant van speeltoestellen

KOMPAN creert al tientallen jaren unieke speelplekken en beschikt over alle middelen om ook voor u een speelplaats in te richten.

KOMPAN maakt unieke speelplekken: Dit is onze belofte aan kinderen, aan onszelf en aan professionals en bestuurders die betrokken zijn bij het spelen van kinderen. Een belofte die wij waarmaken omdat wij in ons werk alle aspecten van spel betrekken die een speelplek daadwerkelijk uniek, modern en inspirerend maken voor kinderen overal ter wereld en voor u, onze klant!

Homo Ludens: een begrip voor speelplekdeskundigen en een weerspiegeling van onze filosofie in alles wat we doen.

Ieder mens is uniek en waardevol. Daarom laten wij kinderen zelf beslissen hoe zij willen spelen of wat zij willen spelen. Zij mogen hun eigen spelmethode zoeken, hun onuitputtelijke fantasie gebruiken en de naam van hun eigen spel verzinnen.

Mensen en vooral kinderen zijn namelijk creatief en hebben een natuurlijke behoefte om te spelen. Om deze behoefte te activeren is slechts een aanmoediging van het speelinstinct nodig. En dat is nu precies wat KOMPAN doet; speelplekken realiseren die kinderen, ongeacht hun leeftijd en vaardigheden, de mogelijkheid biedt om de grenzen van het spel en van zichzelf te verleggen.

Wij erkennen het belang van spelen in het (dagelijks) leven. Spelende mensen zijn gelukkige mensen, zij lachen vaker en staan midden in het leven. Homo Ludens is een mens in beweging met een glimlach op het gezicht.

Nature -play is second nature

KOMPAN FSC-gecertificeerde speeltoestellen zijn speeltoestellen met oog voor de natuur.

Het gebruik van natuurlijke houtmaterialen en de ogenschijnlijk eenvoudige vormgeving geven deze lijn speeltoestellen van KOMPAN een enigszins robuust uiterlijk. Zij zijn daardoor uitermate geschikt voor speelplekken in een natuurlijke omgeving, maar misstaan zeker niet in een stedelijke bebouwing. De Nature-lijn is geschikt voor verschillende leeftijdscategorie'n van 2 tot 15 jaar en samengesteld uit een reeks solitaire speeltoestellen, een combinatieprogramma en een modulestystem en een collectie parkmeubilair.

FSC-hout is afkomstig uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos, volgens strikte normen voor milieu, sociale omstandigheden en economie.

Belangrijkste cijfers

KOMPAN A/S, opgericht in 1970, heeft in Nederland 40 werknemers en in Denemarken 190 werknemers. Wereldwijd telt de KOMPAN Groep ongeveer 500 medewerkers.

Een groot aantal medewerkers zorgt samen met onze leveranciers voor de productie van onze speeltoestellen.

De omzet van de KOMPAN Groep is ca. 80 miljoen Euro. De omzet is toegenomen van 81 miljoen Euro in 1999 tot bijna 83 miljoen Euro in 2000. Dit is een stijging van 2%.

Het geverfde multiplexpaneel is het meest gebruikte materiaal in onze producten. Per jaar, produceren we ongeveer 100.000 m≤ van deze panelen. Dit is gelijk aan 19 voetbalvelden. Voor deze productie gebruiken we ongeveer 88.000 liter verf per jaar.

Een jaar speeltoestellenproductie creeŽrt voor meer dan 50.000 kinderen over de hele wereld een uitstekende plek om te spelen en te ontwikkelen.

Vandaag de dag worden van de KOMPAN Groep producten verkocht in meer dan 40 landen over de hele wereld.

Meer informatie:
KOMPAN b.v.
Schimminck 13
5301 KR Zaltbommel
Postbus 2059
5300 CB Zaltbommel
Tel.: 0418-681468
Fax: 0418-681499
Email: kompan.nl@kompan.com
www.kompan.nl