Genomineerden voor de Goeie Zaken Award

De zes bedrijven die van het publiek de meeste stemmen kregen, zijn door de vakjury kritisch bekeken. Van deze bedrijven heeft de jury de volgende drie bedrijven genomineerd voor de Goeie Zaken Award later dit jaar.


Wasserij Gerard van der Kleij Wasserij Gerard van der Kleij
De jury heeft gekozen voor een bedrijf dat in de textiel zit en op een hele vooruitstrevende wijze haar arbeidsproces vormt geeft. Wasserij Gerard van der Kleij en Zoon heeft de jury geraakt met een overtuigend verhaal over de bereikte resultaten op milieu en arbo gebied. Dat is bijzonder in de wasserij branche. De persoonlijke inzet, de passie die uit het ondernemen naar voren komt, het aanhouden en volhouden om het steeds beter te doen zijn een voorbeeld voor anderen. Een goede reden dit bedrijf te nomineren voor de Goeie Zaken Award 2003.


Koffiebranderij Peeze Koffiebranderij Peeze
De jury heeft gekozen voor een bedrijf dat het vinden van duurzame oplossingen voor het bedrijfsproces bijna tot hobby heeft verheven: Bij koffiebranderij Peeze staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het bedrijf is al jarenlang consequent bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Aanvankelijk vooral met milieuthema's, maar de laatste jaren ook met de People kant. Hun beleid op het gebied van PR en marketing is ook goed doordacht. Ook hier geldt: volhouden, proberen en blijven zoeken naar alternatieven voor bestaande technieken. Daarom een goede kanshebber en reden deze onderneming te nomineren voor de Goeie Zaken Award 2003.


Gulpener Bierbrouwerij Gulpener Bierbrouwerij
Het is het moeilijkst een bestaand bedrijf en bedrijfsproces 'om te gooien' Het bedrijf zit middenin dit veranderingsproces met alle gevolgen van dien. Een fantastisch voorbeeld van het combineren van zorg voor het milieu, economische efficientie en regionale betrokkenheid. Ze hebben als niche speler in de markt goed gebruik gemaakt van hun specifieke inspanningen op MVO gebied en hun specifieke regionale inbedding. Terecht een goede genomineerde voor de Goeie Zaken Award 2003.


De jury
 • mr. Hans Voortman,
  directeur Wereld Natuur Fonds
 • prof.dr. Jacqueline Cramer,
  programma manager NIDO, hoogleraar milieukunde Erasmus Universiteit
 • drs. Jan Oosterwijk,
  mede oprichter en eigenaar 'the body shop', directeur Eastwick trading bv
 • ir. Kees Hoogendijk,
  Green venture capitalist, directeur Kegado bv